Sociale huisvesting

Als u aan een aantal voorwaarden voldoet, dan kan u zich inschrijven op de wachtlijsten voor een sociale huurwoning. Hier vindt u meer informatie over de voorwaarden waar u moet aan voldoen.

Merk op dat er gewerkt wordt met wachtlijsten. De vraag naar sociale woningen in Vlaanderen is namelijk groter dan het aanbod. De gemeente Boortmeerbeek heeft wel een lokaal toewijzingsreglement met bepaalde voorrangsregels voor kandidaat huurders die inwoner van Boortmeerbeek zijn en kandidaten die een bepaalde periode inwoner geweest zijn.

In 2019 worden nieuwe sociale huur- en koopwoningen opgeleverd in Boortmeerbeek door de sociale huisvestingsmaatschappij Providentia. Ook sociale huisvestingsmaatschappij SWaL zal vanaf 2021 en later projecten realiseren in de gemeente. Indien u aan de inschrijvingsvoorwaarden voldoet en interesse heeft in een sociale woning is het belangrijk dat u zich nu inschrijft.

In Boortmeerbeek zijn de volgende sociale verhuurders actief:

  • Providentia

Providentia is een sociale huisvestingsmaatschappij die sociale woningen verhuurt en verkoopt in de rand rond Brussel. Providentia heeft momenteel in Boortmeerbeek reeds een aanbod van een 20-tal huurwoningen aan de Smisstraat en het Hertogin van Brabantplein, een 8-tal nieuwe woningen aan de Kouter en 36 nieuwe woningen aan de Slagveldweg.

Meer informatie over Providentia en hun projecten vind je hier.

Providentia cvba
Brusselsesteenweg 191, 1730 Asse
T: 02 452 72 43
info@providentia.be

  • Sociaal Wonen arro Leuven (SWaL)

SWaL is een sociale huisvestingsmaatschappij die tegen 2023 een project met sociale woningen wil realiseren aan de Sijsjeslaan in Schiplaken. SWaL is van plan om een aantal van deze woningen te verhuren en een aantal van deze woningen te koop aan te bieden.

Meer informatie  over SWaL en hun projecten vindt je hier.

Sociaal Wonen arro Leuven cvba-so
Wijgmaalsesteenweg 18, 3020 Herent
T: 016 31 62 00
info@swleuven.be

  • SVK Spit

SVK Spit is een sociaal verhuurkantoor dat woningen huurt in de gemeenten Leuven, Herent, Bertem, Oud-Heverlee, Huldenberg, Rotselaar, Haacht, Boortmeerbeek, Keerbergen, Tremelo, Begijnendijk en Aarschot.

Meer informatie over SVK Spit vind je hier.

SVK SPIT
Ijzerenwegstraat 10, 3010 Leuven
T: 016 49 17 28
info@spitsvk.be  

Vragen hierover of wil je je inschrijven? Neem rechtstreeks contact op met de sociale verhuurder (zie contactgegevens hierboven) of neem contact op met de sociale dienst het OCMW of het woonloket.

Wie reeds 4 jaar op de wachtlijst staat voor een sociale huurwoning, kan onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een Vlaamse huurpremie. Normaal gezien wordt u hiervan automatisch verwittigd.