Noodopvang paasvakantie

  • 25 maart 2021

Boortmeerbeek, 24 maart 2021

Beste ouders,

Zoals beloofd informeren we jullie  vandaag over de noodopvang die de gemeente organiseert gedurende de paasvakantie.

Noodopvang tijdens de paasvakantie

Door de maatregelen die door het overlegcomité op vrijdag 19 maart  en woensdag 24 maart ll. zijn aangekondigd zal de gemeente tijdens de paasvakantie enkel in noodopvang kunnen voorzien. Omwille van de omstandigheden zal hierbij de nadruk eerder op toezicht liggen en minder op het aanbieden van een gediversifieerd spelaanbod.

Door Kind & Gezin en andere overheden wordt aan ouders gevraagd om zo weinig mogelijk gebruik te maken van collectieve opvang en de kinderen zo veel mogelijk binnen het gezin op te vangen.

Let op! alle inschrijvingen  die reeds gemaakt waren voor Ravot en de  sport-/thema-/creatief, sport en spel- weken werden gratis geannuleerd.

Hoe zal de opvang georganiseerd worden

  • Kinderen zullen opgevangen worden in groepen van maximum 10 kinderen.
  • De kinderen worden opgevangen op Ravot en in de sporthal.

 

Welke ouders kunnen inschrijven voor de noodopvang

  • Kinderen van ouders die een attest kunnen voorleggen dat ze zich naar de werkplek moeten begeven, kunnen opgevangen worden op Ravot. Op die manier kunnen we voorrang geven aan ouders die in cruciale beroepen en op essentiële diensten werken.
  • Voor kinderen die opgroeien in kwetsbare gezinnen neemt Ravot zelf contact op om de nodige afspraken te maken.

 

Wat moet je als ouder doen?

  • Je kan vanaf woensdag 24 maart 19:00 uur inschrijven voor de noodopvang via www.i-school.be.  De inschrijvingen worden afgesloten op zondag 28 maart om 22:00 uur.
  • Je schrijft telkens in voor een hele week.
  • De opvang is betalend volgens de tarieven van de vakantieopvang van Ravot.
  • Je kan je kind enkel inschrijven voor noodopvang als je een attest hebt van de werkgever dat je je naar de werkplek moet begeven. Je stuurt dit vóór de eerste opvangdag waarvoor je inschrijft naar ravot@ocmwboortmeerbeek.be
  • Is je kind nog niet geregistreerd bij Ravot en wil je toch gebruik maken van de noodopvang dan stuur je een mail naar ravot@ocmwboortmeerbeek.be.

We informeren alle ouders die hun kind hebben ingeschreven voor de noodopvang, in de loop van volgende week over het praktisch verloop (welke kinderen waar worden opgevangen, enz.).

Voor de week van 29 maart tot en met 2 april

In deze week biedt Ravot enkel avondopvang en woensdagnamiddag opvang.  Busvervoer van de scholen naar Ravot blijft voorzien. Deze opvang richt zich enkel op kinderen van ouders die een attest van de werkgever kunnen voorleggen dat ze zich naar de werkplek moeten begeven. Op die manier kunnen we voorrang geven aan ouders die in cruciale beroepen en op essentiële diensten werken. Ook deze inschrijvingen worden afgesloten op zondag 28 maart om 22:00 uur.

 

Tot slot, de start van de inschrijvingen voor zomervakantie voor Ravot (voorzien op 3 mei 2021) en de vakantiewerking van de gemeente (voorzien op 19 april 2021) wordt even uitgesteld. We hopen zo een programma te kunnen voorbereiden volgens de maatregelen die op dat moment gelden. Zodra de nieuwe startdatum voor inschrijvingen gekend is, zullen we deze aan u laten weten.

 

Het ravotteam

 

Karin Derua                                                                      Johan Smits

Burgemeester                                                                 Algemeen directeur