Globaal rapport Audit Vlaanderen

  • 16 december 2015

Audit Vlaanderen heeft als opdracht het systeem van interne controle / organisatiebeheersing van de lokale besturen en de Vlaamse administratie te evalueren. In dit kader heeft Audit Vlaanderen haar globaal rapport gepubliceerd met de resultaten van de organisatie-audits. 

Dit globale rapport bundelt de belangrijkste, structurele bevindingen die aan de oppervlakte kwamen tijdens de organisatie-audits bij 54 lokale besturen, uitgevoerd tussen januari 2014 en oktober 2015.

Het OCMW Boortmeerbeek behoort tot de groep van geauditeerde besturen. Op pagina 32 wordt ons bestuur in de bloemetjes gezet onder de tweede aanbeveling “doelgericht werken en de opvolging ervan”. Het globaal rapport kan je hier nalezen.

Tijdens de audits stellen de auditoren, naast verbeterpunten, ook goede werkmethoden vast die inspiratie kunnen bieden voor andere organisaties. Deze werkmethoden worden ter beschikking gesteld als goede praktijken op https://www.bestuurszaken.be/goede-praktijken-leidraad-organisatiebeheersing. Een aantal werkmethoden binnen het OCMW Boortmeerbeek werden weerhouden als goede praktijk.